جلسه دهم - ورودی گرفتن
در برنامه نویسی برای مقدار دهی کردن به متغیر ها گاهی نیاز است که از کاربر درخواست شود که مقدار مورد نظر خود را به متغیر بدهد.
برای جا انداختن این مفهوم به مثال زیر توجه کنید:
فرض کنید شما میخواهید یک برنامه ساده برای جمع زدن دو عدد بنویسید!!!!
دو راه وجود دارد!!!!
راه اول :
package iran; publicclass Sum { public static void main(String[] args) { inta, b; a = 10; b = 15; intsum = 0; sum = a + b; System.out. print ln(a + " + " + b + " = " + sum); } } |
خروجی:
10 + 15 = 25 |
• در این برنامه ساده دو متغیر تعریف شده که ابتدا به آنها مقدار دهی شده و سپس با تعریف متغیر دیگری به نام sum مجموع آن دو متغیر داخل متغیر sum ریخته شده است. و در پایان مجموع دو متغیر چاپ میشود.
• در این جا به هنگام کد زنی دو مقدار 10 و 15 به ترتیب به متغیر a و b داده شده است! اما..... اگر بخواهیم مقدار دلخواه به این دو متغیر بدهیم و باهم جمع شوند باید چکار کنیم ؟! یعنی میشه هنگام اجرا برنامه از کاربر درخواست بشه که با کیبورد مقدار عددی دلخواه به این دو متغیر بدهد؟!!!!!!!!! جواب مثبت است!!! ادامه آموزش رو دنبال کنید.
کتابخانه های (پکیج های) آماده جاوا
کتابخانه ها در زبان های برنامه نویسی چه کاربردی دارند؟!
کتابخانه های هر زبان برنامه نویسی کد هایی که از قبل توسط برنامه نویسان زده شده و آماده در اختیار شما قرار داده میشود.
پس دیگر نیازی نیست خودمان رو برای برخی دستورات به زحمت بیاندازیم چون میتوانیم از کتابخانه موجود در زبان جاوا استفاده کنیم.
یکی از نقاط قوت جاوا داشتن کتابخانه های بزرگ است هر کتابخانه شامل کدهایی است که کار خاصی رو برای ما انجام میدهد.
ما با استفاده از یک کتابخانه در برنامه خود میتوانیم به تمای متد ها و دستورات آن استفاده کنیم.
• به این کتابخانه ها پکیج هم میگویند که شامل مجموعه ای از class ها interface, ها و...است.و هر کلاس هم مجموعه از ویژگی ها و متدها را دارا است.
• در مورد interface ها جلسات آینده صحبت خواهیم کرد.
• پس ما میتوانیم با توجه به نیاز از این پکیج های آماده جاوا در برنامه خود استفاده کنیم. خب چطور به این پکیج ها دسرسی داشته باشیم؟!
• روش ساخت پکیج ها برای دسته بندی و مرتب سازی و نظم بخشیدن به کلاس هامون رو در جلسات قبل بررسی کردیم،حالا در این آموزش قصد داریم روش استفاده از پکیج های آماده جاوا را بررسی کنیم.
• در جاوا قبلا تعداد پکیج هایی تعریف شده که ما به هنگام برنامه نویسی میتوانیم از انها استفاده کنیم نظیر:
java.lang java.io java.util |
چطور از این پکیج ها در برنامه مون استفاده کنیم؟
ما با استفاده از کلمه کلیدی “import” میتوانیم به این پکیج ها درسی پیدا کنیم.
فرض کنیم میخواهیم به تمامی کلاس های آماده موجود در پکیج util دسرسی پیدا کنیم :
import java.util.*; |
ترتیب پیاده سازی دستور دسرسی به این پکیج بصورت زیر است:
1)import 2)import java 3)import java. 4)import java.util 5)import java.util. 6)import java.util.*; |
💡 در مورد شماره 4 با کاراکتر نقطه (.) به نام پکیج مورد نظر خود که util است اشاره کردیم.
💡 خب در شماره 5 با کاراکتر نقطه (.) قصد داریم به یکی از کلاس های موجود در این پکیج اشاره کنیم.
💡 در مورد شماره 6 اگر کلاس خاصی از این پکیج رو در نظر ندارید با تایپ * بعد از نقطه میتوانید به تمامی کلاس های موجود در این پکیج دسرسی پیدا کنید.
در تصویر (1) بخشی از کلاس های موجود در این پکیج رو مشاهده میکنید که با کلیک بر روی یکی از آنها میتوانید از ویژگی ها و متدهای آن استفاده کنید.
با زدن دکمه ترکیبی ctrl+space بعد از نقطه(.) این کلاس ها به شما پیشنهاد داده میشود!!! یکی از ویژگی های برنامه Eclipseهمین است که نیاز به حفظ کردن برخی دستورات خاص رو ندارید و این برنامه به شما این دستورات رو پیشنهاد میدهد و شما میتوانید از آنها استفاده و مفهیم آنها را با آزمون و خطا یاد بگیرید!!!!!!
همان طور که میبینید تنها این پکیج شامل 10 ها کلاس است که با توجه به نیاز و ضرورت میتوان ازشون استفاده کرد پس نیازی نیست همه آنها را یاد بگیرید مگر این که نیاز شما به آنها بیافتد. و معمولا در آموزش های برنامه نویسی با توجه به مفهیم زیاد و مهم یک مثال روی یک دستور میزنند و بقیه دستورات برای یاد گیری به خود شما و نیاز شما بستگی دارد!!!
💥 پس اگر نیاز به کلاس خاصی داشتید نام آن را از بین کلاس ها پیدا کرد در غیر این صورت با گذاشتن کاراکتر * میتوانید به تمامی کلاس های موجود در پکیج دسرسی پیدا کنید.
💥 دستورالعمل دسرسی به سایر پکیج ها هم شبیه به همین مثال پکیج util است.
💥 مکان پیاده سازی دسرسی به پکیج ها همان طور که در تصویر (1)و (2) مشاهده میکنید بالا قبل از تعریف کلاس است.
💥 ما میتوانید به هر تعداد دلخواه پکیج مورد نیاز به اصطلاع import کنیم.تصویر(2)
مکان استفاده از پکیج های حاوی کلاس های آماده جاوا و استفاده از دو پکیج که یکی همه کلاس ها رو مورد استفاده قرار داده و دیگری تنها از یک کلاس استفاده کرده است.
پس دو نوع پکیج در جاوا وجود دارد:
1. پکیج هایی خود ما برای کلاس هامون ایجاد میکنیم
2. پکیج هایی که از قبل آماده وجود دارد.
خب با پکیج های وکلاس های آماده جاوا و روش استفاده از آنها آشنا شدیم.فقط این نکته رو بیاد داشته باشید که جاوا کلاس ها و پکیج های آماده خیلی خیلی زیادی داره و ما در این آموزش نمیتوانیم تک به تک بهشون بپردازیم چون منطقی هم نیست، من خودم هیچ کدوم از این دستورات رو نمیدونم !!!!! یعنی در کل اصلا جاوا را حفظ نکردم!!!!! پس چطور میتونم برنامه نویسی جاوا کنم؟!!!!
جوابش اینه که من هر بار که قصد برنامه نویسی رو دارم و با توجه به نیاز به پکیج یا کلاسی خاص اون رو سرچ میکنم و ازش استفاده میکنم به همین راحتی!!!! و پیشنهاد من به شما اینه لازم نیست دستورات و... جاوا رو حفظ کنید و شما باید مهارت این رو به دست بیاورید که هر بار در برنامه نویسی بدونید به چه چیز نیاز دارید و اون رو سرچ کنید و ازش استفاده کنید!!! به همین راحتی!!!!!چون اگر بدون هدف قصد یادگیری تمامی مفاهیم رو داشته باشید دل زده و خسته و نا امید میشوید.
ما در این آموزش قصد داریم با مفاهیم مهم و ضروری جاوا اشنا شویم یاد گیری جزییات با شماست!!! یعنی امکان یک کلاس آماده 20 متد داشته باشه که ما تنها به یک متد آن بپردازیم و اون 19 متد هم اگر نیاز بهش پیدا کردید دیگه بستگی به خودتون داره هرچند دیگه کار سختی نیست برای یادگیریشون!!!!هر چند در جریان یادگیری سوال داشتید یا به مشکلی برخوردید ما به شما پاسخ میدهیم. خب بریم سراغ ادامه آموزش 😊😊😊
در آینده خیلی خیلی با این پکیج ها و کلاس های آماده در جاوا نیاز پیدا میکنیم!!!!!!!!!
...ادامه این جلسه آموزشی را میتوانید بصورت کتاب الکترونیکی (PDF شده) در لینک زیر دریافت کنید.
این جلسه آموزشی را بصورت کامل و مرتب شده در لینک زیر دانلود کنید:(در صورت خرابی لینک گزارش دهید)
لینک دانلود
نشر این مطلب با ذکر منبع (لینک سایت) بلامانع است.
برای با خبر شدن از جدیدترین مطالب آموزشی جاوا عضو کانال تلگرامما شوید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
دوره های آموزشی برنامه نویسی
انجام پروژه های برنامه نویسی
تدریس خصوصی برنامه نویسی
بیش از 7 سال از فعالیت جاواپرو میگذرد
جاواپرو دارای مجوز نشر دیجیتال از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است
جهت ارتباط مستقیم با جاواپرو در واتساپ و تلگرام :
09301904690
بستن دیگر باز نشو! |