در عصر حاضر طراحی برای برنامههای فروشگاهی جذاب و کاربرپسند به عنصری اصلی در برتری و رقابت انلاین تجاری تبدیل شده است. با توجه به این امر لزوم دانستن ویژگیهای یک برنامه فروشگاهی امری مهم در طراحی موفق اپلیکیشنهای فروشگاهی است. از جمله ویژگیهای اصلی یک اپلیکیشن فروشگاهی رابط کاربری آسان، گزینههای خرید بدون دردسر، اطلاعات مربوط به محصول و ... است.
یک اپلیکیشن فروشگاهی چه ویژگی باید داشته باشد؟
مقدمه
در گذشته وقتی صحبت از فروشگاه میشد اولین چیزی که به ذهن متبادر میشد مغازههای آجر- ملاتی بود. با توسعه فناوریهای از راه دور، کم کم ذهنیت فروشگاه با عنوان یک مکان فیزیکی کمرنگ شد و فروشگاههای آنلاین به وجود آمدند. در سالهای اخیر، تعداد افرادی که با استفاده از تلفنهای هوشمند و تبلت خرید انجام میدهند در حال افزایش است. حتی چندین شرکت، برنامه هایی مانند همراه داشتن ابزارهای شخصی یا اصطلاحا (BYOD) را اجرا میکنند که به کارمندان اجازه میدهد تا از تبلت ها و تلفنهای هوشمند اندرویدی خود برای دسترسی به برنامههای تجاری استفاده کنند. افزایش کاربران در کنار افزایش خرید آنلاین، لزوم توجه به برنامههای فروشگاهی آنلاین را دوچندان نموده است. بدین ترتیب در عصر حاضر طراحی اپلیکیشن فروشگاهی جذاب و کاربرپسند به عنصری اصلی در برتری و رقابت انلاین تجاری تبدیل شده است. با توجه به این امر لزوم دانستن ویژگیهای یک برنامه فروشگاهی امری مهم در طراحی موفق اپلیکیشنهای فروشگاهی است.
ویژگیهای یک اپلیکیشن فروشگاهی
در منابع و مقالات مختلف برای یک اپلیکیشن فروشگاهی ویژگیهای متعددی ذکر گردیده است که این ویژگی ها در اکثر آنها مشترک و عموما تکراری میباشند. در این محتوا سعی گردیده است ویژگیهای اصلی، به روز و کاربردی مطرح شوند. لذا تمرکز روی ویژگیهای اصلی و جدید خواهد بود.
ویژگیهای یک اپلیکیشن فروشگاهی
1- امکانات
امکانات یک اپلیکیشن فروشگاهی خود میتواند شامل سایر ویژگی ها نیز باشد. به عنوان مثال اطلاعات مربوط به قیمت گذاری محصول، رابط کاربری آسان، نمایش دسته بندیهای محصولات، جستجوی سریع، لیست علاقه مندی ها، تنوع کالاها و ایجاد سبد خرید و سایر ویژگی ها از جمله امکانات یک برنامه فروشگاهی هستند.
2- ثبت نام
یکی از ویژگیهای اپلیکیشنهای فروشگاهی ثبت نام است. جایگذاری ثبت نام در اپلیکیشن میتواند از طریق ثبت ایمیل، شماره تلفن یا سایر موارد باشد. بعضی از شرکت ها در ساخت اپلیکیشنهای فروشگاهی مرحله ثبت نام را در برنامه خود به صورت اختیاری قرار میدهند و با این کار مشتریان بیشتری جذب میکنند. اگر ثبت نام را در برنامه اجباری کنید پس باید برای ثبت نام کنندگان مزایایی در نظر بگیرید و جوایز خاصی را برای ثبت نام قرار دهید.
3- رابط کاربری اسان
یکی از مهمترین جنبه هایی که هنگام ساخت یک اپلیکیشن فروشگاهی باید روی آن تمرکز کنید رابط کاربری است. رابط کاربری چهره شرکت شما و اولین نقطه تعامل برای یک کاربر فروشگاهی است. این جایی است که مشتری تصمیم خواهد گرفت که آیا میخواهد با فروشگاه شما به سفر خود ادامه دهد یا خیر. در بخش رابط کاربری بایستی سه اصل اساسی را بخاطر بسپارید: سادگی، سهولت و شناخت برند. رابط کاربری خود را با اطلاعات اضافه بارگیری نکنید. ساده باشید. اطمینان حاصل کنید که کاربر میتواند با منوهای کشویی ساده و نمادهای واضح به راحتی از طریق اپلیکیشن شما پیمایش کند. اطمینان حاصل کنید که رنگ برند، آرم و سایر جنبههای تصویر نام تجاری شما به وضوح در رابط کاربری شما برقرار است.
4- گزینههای خرید بدون دردسر
خریدهای آنی و پیش بینی نشده مهمترین مزیت اپلیکیشنهای فروشگاهی است. بهترین راه برای استفاده از این موضوع اطمینان از این است که مشتری به سرعت و بدون هیچ گونه مانع و توقفی از طریق فرآیند خرید هدایت شود. لحظه ای که مشتریان در روند خرید با مشکل روبرو میشوند، ناامیدی ایجاد شده میتواند انگیزه آنها را برای خرید از بین ببرد. نتیجه این امر سبدهای خرید رها شده و از بین رفتن وفاداری مشتری است. برای حل این مسئله، ارائه گزینههای متعدد خرید اهمیت فراوانی دارد.
در کشور ما گزینههای پرداخت و خرید عمدتا از طریق درگاههای پرداخت اینترنتی صورت میپذیرد ولی در سایر نقاط دنیا گزینههای دیگری مانند کارتهای نقدی و اعتباری مانند credit cart،Google Pay ،Apple Pay و PayPal در زمینه پرداخت وجود دارند. گزینههای متعدد این امکان را به مشتری میدهد تا خرید را به روشی که ترجیح میدهد انجام دهد. سعی کنید گزینههای متعدد خرید را در اپلیکیشن فروشگاهی خود بگنجانید. گزینههای بازگشت آسان وجه روش دیگری برای اطمینان از عدم تردید مشتری در خرید است. اطمینان از به روز بودن موجودی کالا نیز جنبه مهمی در از بین بردن ناامیدی خریدار و حفظ مشتری است.
5- تجربه شخصی
یادگیری ماشینی تجربه خرید آنلاین را از آنچه در گذشته بود متفاوت ساخته است. خریداران برای یافتن خواستههای خود مجبور نیستند ایمیلهای بی ربط چک کنند و یا هزاران محصول را بررسی کنند. برنامههای مجهز به یادگیری ماشینی اکنون دقیقاً میدانند که مشتری چه زمانی محصول میخواهد و بهترین راه برای ارائه آن به او چیست. برنامه ها به طور مداوم ترجیحات خرید مشتریان را یاد میگیرند و راه هایی برای شخصی سازی تجربه برای آنها پیدا میکنند. اطلاع رسانی از طریق فشار یا پوش نوتیفیکیشن شامل مواردی است که مشتریان میپسندند و پیشنهادات تخصصی آن محصولات، انگیزه بیشتری برای خرید از اپلیکیشن فروشگاهی شما ایجاد میکند.
6- اطلاعات مربوط به محصول و قیمت گذاری
یکی از چالشهای تجارت الکترونیکی این است که کاربر نمیتواند یک محصول را قبل از خرید از نظر فیزیکی بررسی کند. بنابراین، فروشگاههای پیشرو اطلاعات متنی بیشتری را در لیستهای آنلاین خود از جمله عکسهای بیشمار محصول، توضیحات و بررسی ها ارائه میدهند.
تا 20٪ عدم موفقیت در خرید را میتوان ناشی از کمبود اطلاعات در مورد یک محصول دانست، بنابراین این جزئیات مهم هستند. در دسترس قرار دادن اطلاعات محصول در برنامه شما راهی عالی برای به دست آوردن مزایای تجربه خرید آنلاین است.
7- ابزارهای ساده و آزمایشی
در سال 2019، شرکت میسیز به طور آزمایشی از ویژگیهای واقعیت افزوده (AR) در برنامه تلفن همراه خود استفاده کرد که کاربران را قادر میساخت هزاران محصول آرایشی مختلف را امتحان کنند. این کار از چند محصول "نمونه" به طور هم زمان انجام میشد. واقعیت افزوده میتواند این امکان را برای کاربران به وجود میآورد که مدلهای محصولات را درون برنامه امتحان کنند. همچنین این ویژگی به فروش آنلاین کمک میکند و در عین حال میتواند نگرانی مربوط به روند امتحان کردن و پرو کردن درون فروشگاهی را برطرف کند. یکی دیگر از ویژگیهای "پرو کردن" جایگذاری گزینه رزرو موارد، قبل از امتحان کردن آنها در فروشگاه است. سعی کنید از برنامههای واقعیت افزوده در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی خود استفاده کنید.
8- برنامههای وفادارسازی مشتری
بیش از 70 درصد مصرف کنندگان دسترسی سریع و انلاین به پاداش را ترجیح میدهند. دسترسی سریع و آنلاین مشتریان به کوپن هایشان، راهی عالی برای شرکت ها به منظور پیگیری و تشویق رفتار خرید است. شرکتهای خدمات گرا از ترکیب برنامههای وفادارسازی به تلفن همراه در استراتژی تعامل مشتری در فروشگاه، چیزهای زیادی کسب میکنند.
یک گروه تحقیقاتی به این نتیجه رسیده است که 63 درصد از شرکتهای فروشگاهی انلاین نمیتوانند مشتریان خود را قبل از تسویه حساب شناسایی کنند. 20درصد آنها مشتریان را حتی در هیچ مرحله ای از روند معاملات فروشگاهی شناسایی نمیکنند. برنامههای موبایلی مختلف مثل "Clienteling" شرکت ها را با اطلاعاتی مانند سابقه خرید توانمند میکنند تا بتوانند مکالمات متنی بیشتری با مشتریان داشته باشند.
برنامه هایی از این دست برای شخصی سازی تجربه فروشگاه در هر فرد، مرتبط هستند. شرکتهای انلاین فروشگاهی با داشتن این اطلاعات در مورد مشتریان وفادار بیشتر با آنها آشنا شده و تعاملات خدماتی آنها موفقیت آمیزتر خواهد بود. جایگذاری مواردی مانند نظر سنجی از کاربران، بازخورد کاربر، پشتیبانی مشتری و گفتگوی آنلاین در اپلیکیشن فروشگاهی می تواند گامی در جهت وفادارسازی مشتریان باشد.
9- جستجو و پیمایش سریع
قلمرو آنلاین به کاربران امکان میدهد با استفاده از جستجوی کلمات کلیدی در عرض چند ثانیه آنچه را که به دنبال آن هستند را بیابند. اینجا سوالی مطرح میشود اگر کاربران بتوانند با سهولت و به سرعت در فضای آنلاین پیمایش کنند، آیا به فروشگاههای آجر و ملاتی برمی گردند؟ خب جواب یک خیر است. پس جستجوی سریع را در اپلیکیشن فروشگاهی خود بگنجانید تا تجربه راحتی برای کاربران ایجاد کنید.
منابع
1- https://www.cio.com
2- https://www.fingent.com
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
سایت جاواپرو با هدف تولید محتوای آموزشی با کیفیت رایگان در زمینه برنامه نویسی جاوا و اندروید فعالیت خود را در سال 1395 شروع کرد.امیدواریم بتوانیم دامنه گسترده تری از موضوعات پر نیاز در زمینه برنامه نویسی جاوا و اندروید را البته با حمایت شما پوشش دهیم.
تلفن تماس: 09301904690