سلام.بنده رحمان زارعی مدیر سایت جاواپرو در این مقاله آموزشی قصد دارم به یکی از سوالات کاربران جاواپرو پاسخ بدهم.
سوال کاربر: سلام.من 14 سالمه،میخوام بدونم چجوری باید شروع به یادگیری برنامه نویسی کنم؟
پاسخ: شما در این سن ابتدا باید زیرساخت های یک برنامه نویس حرفه ای شدن را مهیا کنید.
گام اول: در این سن مهارت خودت رو در زمینه کار با کامپیوتر بالا ببر
حس کنجکاوی در سن کودکی و نوجوانی بسیار بالاست و اگر شما دوست دارید در آینده یک برنامه نویس حرفه ای با درآمد عالی شوید بهتر است این حس کنجکاوی را در زمینه یادگیری کامپیوتر خرج کنید. چرا که یکی شرط های لازم برای برنامه نویس شدن کار با کامپیوتر و اینترنت است چون شما با وسیله ای به نام کامپیوتر قصد دارید برنامه های خلاقانه ای برای کامپیوتر و وب و حتی موبایل بنویسید.
سعی کنید مهارت های ICDL و کار با خانواده آفیس مثل ورد و اکسل و پاورپوینت و ....کار با CMD در ویندوز تا حدودی کار با فتوشاپ را یاد بگیرید.این ها مهارت های پایه ای در زمینه کامپیوتر است که بهتر است شما در کودکی و نوجوانی یادبگیرید و نیازی به رفتن به کلاس هم ندارید کتاب های چاپی و الکترونیکی و فیلم های آموزشی بسیار زیادی چه به صورت رایگان چه به صورت غیر رایگان و با هزینه کم وجود دارند که به شما کمک خواهد کرد.پس توانایی اجرای فیلم و آهنگ در کامپیوتر به تنهایی نمیتواند بیانگر این موضوع باشد که شما کار با کامپیوتر را وارد هستید.
البته توقع یادگیری تمام مفاهیم کار با کامپیوتر را از شما ندارم تنها به طور نسبی بدونی چطور با قسمت های پرکاربرد و مهم کامپیوتر کار کنی و توانایی این را به دست آوری که وقتی در زمینه کار با کامپیوتر با مشکل برخورد کردی به راحتی با سرچ کردن در گوگل و پیدا کردن دستورالعمل راهنمای حل مشکل پیش آمده بتوانی مو به مو اون دستورالعمل را روی کامپیوتر خودت اجرا کنی و مشکل را برطرف کنی.
پس نیاز به یک تسلط نسبی بر کامپیوتر داری که بتونی حداقل کارهای روزمره خودتو از طریق کامپیوتر انجام دهی.اینجوری هم بیشتر به کامپیوتر علاقمند میشویی و هم کنجکاوی شما برای یادگیری و ارتقای خودت در زمینه کامپیوتر بیشتر میشود.
گام دوم: شروع به یادگیری زبان انگلیسی کن و خوب مسلط شو
امروزه یادگیری و تسلط بر زبان انگلیسی برای بهبود و ارتقا در زمینه تحصیلی،شغلی،فردی و اجتماعی و... بر کسی پوشیده نیست.برنامه نویسی یکی از تخصص ها و مهارت هایی است که مدام به واسطه زبان ها و پلتفرم های جدید نیاز به بروز شدن دارد. از طرفی منابع اصلی یادگیری برنامه نویسی سایت های مرجع خارجی است.اگر شما بر زبان انگلیسی مسلط باشید زودتر از سایر افراد که زبان انگلیسی بلد نیستند میتوانید مهارت و تخصص خود را ارتقا بدید و یا اگر در هنگام کد نویسی به مشکل و خطایی جدید برخوردید با یک سرچ انگلیسی در گوگل میتوانید مشکل خود را برطرف کنید چرا که زبان انگلیسی یک زبان بین المللی است و جامعه آماری و تعداد کسانی که احتمال دارد مشکلی شبیه شما از قبل برایشان پیش آمده باشد و آن را حل کرده و در وبسایت خود به اشتراک گذاشته اند بسیار بیشتر است.
از طرفی میتوانید از منابع آموزشی رایگان برنامه نویسی بهرمند شوید. البته در وب فارسی سایت های خوب آموزش برنامه نویسی به تازگی زیاد شده است و شما میتوانید این آموزش های برنامه نویسی را به صورت رایگان یا اگر پولی باشند با یک مبلغ ناچیز خریداری کنید. در کنار آموزش های فارسی باز برای پرسش و پاسخ و رفع اشکال مشکل خود در برنامه نویسی نیازمند سرچ انگلیسی در گوگل هستید پس حداقل یک تسلط نسبی و متوسط بر زبان انگلیسی لازم است. زبان انگلیسی را دست کم نگیرد.
گام سوم: یادگیری الگوریتم و فلوچارت
حالا که با مفاهیم اولیه کامپیوتر آشنا شدید و تسلط نسبی بر زبان انگلیسی را به دست آورده اید پیشنهاد میکنم که شروع به یادگیری الگوریتم و فلوچارت کنید. الگوریتم و فلوچارت ذهن درک و حل مسئله شما را تقویت میکند.به شما کمک میکند در مواجهه با چالش های برنامه نویسی بهتر عمل کنید و در حل پروژه برنامه نویسی بهتر تفکر کنید.به طور خلاصه الگوریتم و فلوچارت شما را آماده ورود به دنیای برنامه نویس شدن میکند.چیزی شبیه گرم کردن قبل از وزنه زدن در باشگاه بدن سازی است. اول شما باید با الگوریتم و فلوچارت ذهن برنامه نویسی خود را گرم کنید و بعد سراغ کدنویسی بروید.
گام چهارم: شروع به یادگیری یک زبان برنامه نویسی پایه
بعد از تسلط بر الگوریتم و فلوچارت حال وقت آن رسیده است که وارد دنیای برنامه نویسی شوید. برای شروع به یادگیری یک زبان برنامه نویسی پیشنهاد ما این است که یک زبان پایه نظیر زبان C را انتخاب کنید.
چرا زبان C ؟
زیرا زبان C یک زبان پایه است و تجربه نشان داده است که یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای شروع و آشنایی با مفاهیم اولیه،ساختارها و شیوه نوشتن یک برنامه برای کامپیوتر است.از طرفی اصول تمام زبان های برنامه نویسی شبیه به هم هست.مثلا عمل جمع زدن دو عدد،چاپ یک مقدار در خروجی،برخورد و حرکت کردن اشیا در بازی و...در همه زبان های برنامه نویسی از یک منطق و الگوریتمی پیروی میکند.به عبارتی اصول تمام زبان های برنامه نویسی یکی است و فقط در نحوه نوشتن و نگارش دستورات متفاوت هستند.
گام پنجم: تعیین علاقه و انتخاب آینده شغلی خود در زمینه برنامه نویسی
بعد از کار با زبان C و آشنایی با برنامه نویسی وقت آن رسیده است که علاقه و آینده شغلی و حوزه فعالیت خود در زمینه برنامه نویسی را تعیین کنید.
دوست دارید در کدام شاخه از برنامه نویسی فعالیت کنید؟
دسکتاپ،وب یا موبایل؟
برنامه کاربردی،بازی یا وبسایت؟
با پاسخ به سوالات میتوانید علاقه خود را در زمینه برنامه نویسی پیدا کرده و آینده شغلی خود را مشخص کنید. اگر شما نیز به عنوان یک برنامه نویس با تجربه این مقاله را میخوانی برای کمک به تازه کارها مخصوصا کودکان و نوجوانان برنامه نویس تجربیات خود را در زیر این مطلب کامنت کنید. امیدوارم این مقاله برای شما برنامه نویسان حال و آینده مخصوصا شما کودکان و نوجوانان مفید بوده باشد.
این جلسه آموزشی را میتوانید بصورت کتاب الکترونیکی (PDF شده) در لینک زیر دریافت کنید.
این جلسه آموزشی را بصورت کامل و مرتب شده در لینک زیر دانلود کنید:(در صورت خرابی لینک گزارش دهید)
نشر این مطلب با ذکر منبع (لینک سایت) بلامانع است.
برای با خبر شدن از جدیدترین مطالب آموزشی جاوا عضو کانال تلگرام ما شوید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
دوره های آموزشی برنامه نویسی
انجام پروژه های برنامه نویسی
تدریس خصوصی برنامه نویسی
بیش از 7 سال از فعالیت جاواپرو میگذرد
جاواپرو دارای مجوز نشر دیجیتال از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است
جهت ارتباط مستقیم با جاواپرو در واتساپ و تلگرام :
09301904690
بستن دیگر باز نشو! |