به نام خدا
سلام. یکی از سوالات متداولی که برای هر فرد که میخواد برنامه نویسی یاد بگیره و آینده شغلی و حرفه ای خودش رو تعیین کنه
پیش میاد این که بین برنامه نویسی تلفن همراه و برنامه نویسی وب کدام رو انتخاب کنم؟ و اغلب هم برای بیشتر اشخاص گیج کننده است و باعث سردرگمی آنها میشود دلیلشم اینه که در واقع نمیتوانند تفاوت بین برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل و برنامه نویسی وب از نظر آینده شغلی و درآمد و گستردگی کاربرد و استفاده را تشخیص دهند.
شکی نیست که برنامه نویسی تلفن همراه و برنامه نویسی وب دو شغل کاملا متفاوت هستند و مستلزم داشتن مهارت و قابلیتهای مختلف در فرد است و بازار هر دو بسیار متفاوت است. خب ما باید برای انتخاب گزینه بهتر میان برنامه نویسی اپلیکیشن برای تلفن همراه و برنامه نویسی وب باید از ویژگی ها و مشخصات،بازار،تقاضاها و روند توسعه اپلیکیشن موبایل و وب مطلع شویم.
در این مقاله قصد در مورد تفاوتهای برنامه نویسی موبایل و برنامه نویسی وب باهم بحث کنیم و میتونید در خلال همین بحث پاسخهای خودتون رو دریافت کنید.
قابلیتهای استفاده از برنامه نویسی اپلیکیشنهای اندرویدی و وب بسیار متنوع است. فریم ورک ها و ابزارهای برنامه نویسی موبایل و وب بسیار متفاوت است. قبل از این که یکی از انها را به عنوان شغل و مهارت آینده خود انتخاب کنید باید با مشخصات ،سطح دشواری،دامنه شغلی،سطح تطبیق پذیری،تحلیل تکنیکی،حقوق و درآمد و آخرین روند و آینده برنامه نویسی موبایل و وب آشنا بشید. خب ما به چند عامل که میتوانند شما را در انتخاب بهتر میان برنامه نویسی موبایل و وب کمک کنند میپردازیم.
تفاوت در چیست؟
توسعه دهنده وب
توسعه دهنده وب وظیفه برنامه نویسی،طراحی و عملکرد برنامههای وب را دارد.باتوجه به نیاز مشتری توسعه دهنده وب باید وبسایت را با استفاده از تصاویر جذاب و پیمایشهای واضح و دسترسی آسان تر به محتوای سایت کاربرپسند تر کند.
توسعه دهندگان وب از زبانهای برنامه نویسی مختلفی مانند HTML، CSS، Java script و غیره استفاده میکنند.
توسعه دهنده فرانت اند وب (Front-End Web Developer) در جلسات ابتدایی با طراحی و چیدمان صفحات وب سروکار دارند.
توسعه دهنده بک اند وب (Backend Web Developer) با بانکهای اطلاعاتی و برنامه نویسی سمت سرور سروکار دارند.و بک اند کارها این اطمینان را باید بدهند که همه عملکردهای وبسایت به خوبی پیش میرود. سطح دشواری توسعه دهنده بک اند بسیار بیشتر از توسعه دهنده فرانت اند است.
توسعه دهنده فول استک(Full Stack Developer) نوع سوم توسعه دهنده وبسایت است که دلیل تجربه بالا هم بر فرانت اند و هم بر بک اند توسعه وب مسلط است.به عبارتی توسعه دهنده فول استک بر تمام قسمتهای طراحی تا برنامه نویسی وب مسلط است.
توسعه دهنده موبایل
توسعه دهنده موبایل همان طور که از اسمش پیداست برنامههای کاربردی را برای گوشیهای تلفن همراه تولید میکند.ساختن برنامههای کاربردی موبایل در مقایسه با برنامههای کاربردی وب کار بسیار پیچیده تری است.وابسته بودن برنامههای کاربردی موبایل به سیستم عامل نظیر سیستم عاملهای IOS و Android آن را نسبت به برنامههای کاربردی وب کاملا متفاوت کرده است.
از ابزارهای توسعه اندروید میتوان به SDK که برای سه نسخه سیستم عامل لینوکس و مک و ویندوز موجود است و اندروید استودیو اشاره کرد.
برنامههای کاربردی موبایل تنها برای یک پلتفرم خاص مانند IOS یا Android ساخته میشوند. این برنامههای کاربردی موبایل توسط زبانهای برنامه نویسی و ابزارهایی که توسط سیستم عاملهای آی او اس و اندروید پشتیبانی میشوند ساخته میشوند.
برای مثال برای ساخت اپلیکیشنهای IOS از Objective-C و Swift و XCode و برای توسعه برنامههای اندرویدی از جاوا و کاتلین و اندروید استودیو استفاده میشود.
برنامههای HTML5 : این برنامه ها را میتوان در هر سیستم عاملی تهیه و اجرا کرد. فقط نیاز به یک تغییر حداقل برای تنظیم با هر سیستم عاملی دارند.
برنامههای ترکیبی : برنامههای ترکیبی با استفاده از HTML، Java script و CSS ساخته میشوند. گفته میشود که این برنامه ها در مرورگر قابل اجرا هستند.
سطح دشواری
توسعه دهنده وب
یک توسعه دهنده وب مهارت لازم را برای ساخت وبسایت و وب اپلیکیشن دارا است. ساختن وبسایت نسبت به اپلیکیشن اسان تر است.ساختن وبسایت ها برای هر سخت ابزار و سیستم عاملی تقریبا نیاز به مهارت و تخصص یکسان دارد.اما برای ساخت اپلیکیشن ها باید مهارت لازم برای هر سیستم عاملی را به دست آورید.
می توانیم بگوییم که برنامه نویسی وب می تواند برای یادگیری دشوار یا فوق العاده آسان باشد! بستگی دارد کدام مسیر را انتخاب کنیم و آن را طی کنیم. شما میتوانید برای ساختن طرح کلی یک وبسایت از اصول اولیه HTML و CSS شروع کنید یا از الگوهایی نظیر WordPress یا Joomla برای توسعه وبسایت ها استفاده کنید.
توسعه دهنده وب در بخش فرانت اند در مقایسه با بک اند آسان تر است. اگر در زمینه علوم کامپیوتر و برنامه نویسی سابقه و پیش زمینه ای دارید ممکن است برای یادگیری هر زبان برنامه نویسی در زمینه وب وقت کمتری صرف کنید اما اگر هیچ پیش زمینه ای ندارید میتونه فرآیند یادگیری شما طولانی تر و یکم سختی بیشتری بکشید. بهترین کار برای شروع به یادگیری برنامه نویسی وب این است که روی مهارتهای پایه ای خود کار کنید و یواش یواش سطح کارایی خود را با گذشت زمان بهبود ببخشید. طبیعی است که مثل فرآیند یادگیری در هر چیزی ابتدا با سهولت پیش میروید و پس از مدتی یواش یواش سطح دشواری افزایش مییابد.
یادگیری و کسب مهارت در زمینه برنامه نویسی موبایل نسبت به برنامه نویسی وب دشوار تر است.هر چند همه این ها بستگی به این دارد که میخواهید چه نوع برنامه ای برای موبایل بنویسید. برخلاف وبسایت ها برنامههای کاربردی موبایل وابسته به سیستم عامل خاصی میباشند و برای هر پلتفرم مهارت و تخصص متفاوتی را باید داشته باشید. مثلا برای شروع کار در Android و IOS نیاز به مهارت ها و تخصصهای کاملا متفاوتی دارید.
برای ساختن برنامه کاربردی موبایل برای سیستم عامل اندروید به عنوان برنامه نویس موبایل از آزادی بیشتری برخوردار هستید زیرا سیستم عامل اندروید منبع باز است ولی برنامه نویسی IOS اینگونه نیست. برنامه نویسی اندروید تنها کمی پیچیده تر از برنامه نویسی وب است. برای برنامه نویسی اندروید اغلب از زبان برنامه نویسی جاوا استفاده میشود که در مقایسه با زبان برنامه نویسی Swift برای IOS نیاز به کدگذاری بیشتری است.
فرآیند یادگیری برنامه نویسی موبایل میتواند تا حدودی گران باشد زیرا شما برای یادگیری باید همان دستگاه و سیستم عامل را داشته باشید. به عنوان مثال برای یادگیری برنامه نویسی Swift و نوشتن برنامه کاربردی برای IOS باید یک عدد مک بوک داشته باشید.
دامنه شغلی
امروزه به دلیل گستردگی و دامنه وسیع تجارت آنلاین در بازار به علت اعتبار و دسترسی آسان به مشتریان اکثر کسب و کارها به سمت تجارت آنلاین رفته اند.حتی میبینیم که صدور بیمه ها هم اینترنتی شده اند.و گفته شده 10 سال آینده انقلابی به مراتب بزرگ تر انقلاب صنعتی،توسط اینترنت در پیش داریم. همه این ها سبب شده است که تقاضا برای برنامه نویسی وب افزایش یابد.
توسعه دهنده وب تنها وظیفه ساخت وبسایت ها را ندارد بلکه او مجبور است وبسایت ها را از بک اند مدیریت کند و انها را در شرایط بهینه نگهدارد.
اگر در زمینه برنامه نویسی وب از مهارت خیلی خوبی برخودار هستید به راحتی میتوانید در این زمینه برای خود شغل مناسبی پیدا کنید. روند کسب و کارهای اینترنتی رو به افزایش است که ایجاد یک پورتال آنلاین رو به عنوان یک نیاز واجب برای کسب و کارها به وجود آورده است زیرا به کسب و کارها کمک میکند که به مشتریان خود دسرسی بهتر و آسان تری داشته باشند.
امروزه در هر شغل و صنفی که باشی باید تجارت الکترونیک را وارد کسب و کار خودت کنی و این باعث شده تقریبا هر شغلی برای دسترسی به مشتریان، برندسازی و همچنین افزایش فروش نیاز به یک توسعه دهنده وب داشته باشد.توسعه دهندگان وب خوب میدانند SEO وبسایت ها را بهبود ببخشند.
ممکنه این مطلب را هم دوست داشته باشید:
"دوره رایگان آموزش ساخت برنامه اینستاگرام با اندروید"
|
توسعه دهنده موبایل
تقاضا در بازار برای توسعه دهندگان تلفن همراه به سرعت در حال افزایش است.مشاغل به سمت برنامههای موبایل حرکت میکنند تا به راحتی در دسترس مشتریان باشد. هم برنامه نویسهای اندروید و هم برنامه نویسهای IOS هر رو دامنه شغلی مناسب و خوبی دارند. شما میتوانید باتوجه به علاقه و امکانات خود یکی از آنها را انتخاب کنید و بدانید که با حرفه ای شدن در هر کدام قطعا بیکار نمیمانید.
شکی نیست صنعت توسعه موبایل بسیار گسترده است و به سرعت در حال افزایش است.به تبع آن بازار برنامه نویسان موبایل نیز به طرز چشمگیری در حال افزایش است و انتظار میرود یکی از شغلهای آینده دار و امیدوارکننده باشد.تقاضا برای برنامههای موبایل نیز بسیار زیاد است زیرا موبایل وسیله ای کوچک و قابل حمل و همیشه در دسترس میباشند و به عبارتی وسیله ای است که همیشه به کاربران آن چسبیده است.روند برنامههای کاربردی موبایل نظیر، Instagram، LinkedIn، Twitter و Snapchat در حال افزایش است.
برنامههای موبایل نظیر اندروید و IOS دسترسی کاربران به تجارت را آسان تر میکند. مثلا با وجود برنامه دیوار چقدر باعث شده مردم به راحتی اجناس نو و دست دوم خود را در هر نقطه از ایران خریداری یا بفروش برسانند و چقدر در جذب مخاطب موفق بوده است. بنابراین میتوان گفت زمینه شغلی و آینده خوبی برای توسعه دهندگان برنامههای موبایل وجود دارد.
سطح تطبیق پذیری
توسعه دهنده وب
توسعه دهنده وب دارای زمینههای بسیار متنوعی است که این امکان را به شما میدهد که از تخصص خود در زمینههای مختلف استفاده کنید.به عنوان مثال اگر با #C آشنایی داشته باشید علاوه بر استفاده از آن در برنامه نویسی وب برای ساخت و توسعه بازی نیز از آن استفاده میشود. توسعه دهندگان وب نسبت به توسعه دهندگان موبایل از تنوع بالاتری برخوردار هستند. برنامههای وب مانند برنامههای موبایل نیاز به نصب روی دستگاه ها ندارند.به دلیل انعطاف پذیری بالای توسعه وب به احتمال زیاد شغل موردنظر خود را به به دست آورید.با آشنایی با زبانهای برنامه نویسی رایجی نظیر JAVA،C#،C++،PHP و CSS میتوانید برنامه نویس فرانت اند،بر نامه نویس بک اند،توسعه وبسایتهای فروشگاهی،توسعه شبکههای اجتماعی و غیره بروید.بنابراین میتوانیم بگوییم که توسعه دهنده وب انعطاف پذیری بیشتری برای کار با برنامههای آنلاین دارد.
توسعه دهنده موبایل
هنگام کار با برنامه کاربردی موبایل ممکن است شما اون انعطاف پذیری شبیه برنامه نویسی وب را احساس نکنید.برای برنامههای کاربردی موبایل نظیر اندروید و آی او اس شرایط،ابزار و مشخصات مختلفی وجود دارد. ابزار و مهارتهای مورد نیاز برای سیستم عاملهای مختلف نیز در توسعه برنامههای کاربردی موبایل متفاوت است. این بدان معناست که اگر شخصی در زمینه توسعه iOS با Swift تخصص داشته باشد، فقط قادر به ساخت برنامههای موبایل برای دستگاههای Apple مانند iPhone یا Macbook است. برنامه نویسی موبایل از انعطاف پذیری کمتری نسبت به برنامه نویسی وب برخودار است.
در بخش بعدی بیشتر به برنامه نویسی موبایل و برنامه نویسی وب می پردازیم که در انتخاب یکی از این دو زمینه برنامه نویسی پر طرفدار بتوانید گزینه بهتر را انتخاب کنید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
سایت جاواپرو با هدف تولید محتوای آموزشی با کیفیت رایگان در زمینه برنامه نویسی جاوا و اندروید فعالیت خود را در سال 1395 شروع کرد.امیدواریم بتوانیم دامنه گسترده تری از موضوعات پر نیاز در زمینه برنامه نویسی جاوا و اندروید را البته با حمایت شما پوشش دهیم.
تلفن تماس: 09301904690