ترس های شروع برنامه نویسی
برنامه نویسی میتواند برای بسیاری از افراد، یک کار دلهره آور باشد. این ترس به اشکال مختلفی، از جمله ترس از درک نکردن الفبا برنامه نویسی، علم نداشتن نسبت به نحوه آغاز برنامه نویسی و همچنین آگاهی نداشتن نسبت به منابع پیش نیاز برنامه نویسی، ظاهر میشود. ترس های رایج، شامل ناتوانی در درک مفاهیم دشوار، نوشتن کد با ساختار ضعیف و انتخاب زبان اشتباه برای یک پروژه خاص است. بنابراین، به راحتی میتوان فهمید که چرا یادگیری برنامه نویسی میتواند برای برخی افراد ترسناک باشد!
ترس از ناشناخته بودن برنامه نویسی
ترس از ناشناخته بودن، یک منبع رایج اضطراب در هنگام شروع برنامه نویسی است. بسیاری از مردم نگران موفقیت یا شکست پروژه خود هستند و اگر قبلاً با کد کار نکرده باشند، حتی ممکن است ندانند که یادگیری برنامه نویسی را از کجا باید شروع کنند. علاوه بر این، بسیاری از تازه واردان نسبت به خود مطمئن نیستند زیرا نوشتن کد های درست، نیازمند کسب دانش مفاهیم پیچیده ای است که درک آن برای مبتدیان دشوار است. این ترس همچنین میتواند به انتخاب زبان مناسب، برای یک پروژه معین گسترش یابد. گزینه های زیادی برای انتخاب زبان برنامه نویسی وجود دارد و تصمیم گیری اشتباه میتواند منجر به اشتباهات پرهزینه شود.
این ترس ها اغلب افراد را از انجام پروژه های برنامه نویسی در وهله اول باز میدارد و همچنین باعث میشود که آنها در نیمه راه به دلیل احساس غرق شدن در برابر همه این عدم قطعیت ها، دست از کار بکشند. با این حال، غلبه بر این فوبیای رایانه در صورتی امکان پذیر است که فرد زمان بگذارد و تلاش کند تا یاد بگیرد که چگونه کدنویسی کار میکند و چه زبانی برای هدف خاص او مناسب تر است. منابع زیادی برای شروع برنامه نویسی در دسترس هستند. این منابع شامل آموزش های آنلاین و کلاس های حضوری، عضویت در گروه ها و سخنرانی های ویدیویی هستند که میتوانند راهنمای مفیدی برای کسانی که میخواهند درباره کدنویسی بیشتر بیاموزند اما نمیدانند از کجا و چگونه شروع کنند، باشند. با وقت گذاشتن، صبوری و تمرین، هر کسی میتواند در برنامه نویسی ماهر شود!
فاصله شما تا شروع برنامه نویسی یک دوره پــــــَرتاب است!(کلیک کنید)
ترس از شکست در برنامه نویسی
یکی از رایج ترین ترس های مرتبط با شروع برنامه نویسی، ترس از شکست است. این موضوع میتواند به ویژه برای برنامه نویسان جدید، ترسناک باشد. زیرا ممکن است احساس کنند که یک اشتباه، میتواند کل پروژه آنها را خراب کند و توانایی کافی برای موفقیت را ندارند.
این ترس اغلب منجر به کمال گرایی میشود که میتواند باعث به تعویق انداختن کار یا ناتوانی در پیشبرد کار، شود. علاوه بر این، بسیاری از مردم، نگران توانایی حل مشکلات پیچیده ای هستند که در طول پروژه های برنامه نویسی به وجود میآیند. اگر با مانعی روبرو شوند که نمیدانند چگونه بر آن غلبه کنند، این اضطراب میتواند باعث دلسردی آنها شود.
ترس از نادیده گرفته شدن
ترس رایج دیگر، در بین برنامه نویسان مشتاق، این است که کار آنها توسط سایر همکاران شان نادیده گرفته شود. بسیاری از برنامه نویسان در شروع برنامه نویسی، نگران این موضوع هستند که کد آنها در مقایسه با آنچه متخصصان با تجربه ایجاد کرده اند، بررسی نشود و بنابراین ممکن است از طرف کارفرمایان به رسمیت شناخته نشود. فکر ناشناخته ماندن کار سخت، میتواند نا امید کننده باشد و ادامه راه را برای نو آموزان، دشوار کند.
نداشتن نقشه راه برنامه نویسی
یکی دیگر از دلایل اضطراب در مورد برنامه نویسی این است که شخص، نداند از کجا یا چگونه باید یادگیری برنامه نویسی را شروع کند. با وجود زبان های مختلف و منابع متعدد، حجم انبوه اطلاعات موجود میتواند در نگاه اول دلهرهآور به نظر برسد! با این حال، صرف زمان لازم برای کشف این منابع، مانند آموزش ها و سخنرانی های ویدیویی، به هر کسی کمک میکند تا بدون احساس گم گشتگی، بیشتر در مورد کدنویسی بیاموزد.
سندرم ایمپاستر
سندرم ایمپاستر(impostor syndrome) احساس بی کفایتی یا بی لیاقتی است که هر کسی میتواند تجربه کند. این سندرم، اغلب به صورت ترس از رویارویی با چالش ها، برآورده نشدن انتظارات و عدم مطابقت با استانداردهای دیگران ظاهر میشود. این ترس میتواند افراد را از دنبال کردن رویاهای خود، به عنوان مثال شروع برنامه نویسی، به دلیل این باور که آنها کافی نیستند یا شایسته موفقیت نیستند، باز دارد. افرادی که سندرم ایمپاستر را تجربه میکنند، ممکن است به دلیل نگرانی در مورد شکست یا خجالت، از انجام وظایف جدید اجتناب کنند.
این ترس همچنین میتواند منجر به تفکر بیش از حد و تلاش برای برآورده کردن انتظارات شود. علاوه بر این، افراد ممکن است خود را دائماً با همسالان خود مقایسه کنند.
بهترین راه برای افرادی که از سندرم ایمپاستر رنج میبرند این است که با شناسایی منبع ناامنی خود و کار کردن، قدم به قدم با آن روبرو شوند تا در نهایت دوباره به توانایی های خود اطمینان پیدا کنند. برداشتن گامهای کوچک به سمت موقعیتهای چالشبرانگیز، به ایجاد عزت نفس کمک میکند و همچنین اثبات میکند که فرد برای انجام کاری عالی، به اعتبارسنجی خارجی نیاز ندارد!
علاوه بر این، دوستان یا اعضای خانواده که درک میکنند فرد چه مشکلاتی را از سر میگذراند، میتوانند برای غلبه بر سندروم ایمپاستر، شخص را تشویق بیشتری کنند.
ترس از رد شدن
ترس از طرد شدن منبع اصلی اضطراب، در شروع برنامه نویسی برای بسیاری از افراد است. این ترس میتواند به طرق مختلف ظاهر شود. این ترس اغلب ناشی از احساس بی کفایتی یا عدم لیاقت در مقایسه با اطرافیان است.
ترس از مورد انتقاد قرار گرفتن نیز میتواند باعث شود که افراد حتی اگر چیزی نیاز به بیان داشته باشد، به دلیل نگرانی در مورد نحوه دریافت سخنانشان توسط اطرافیان، سکوت کنند. سخت است که ندانیم صحبت کردن به ستایش یا محکومیت منجر میشود. بنابراین اجتناب از این موقعیت به طور کامل، امن ترین گزینه به نظر میرسد.
در نهایت، یکی دیگر از نگرانی های رایج مربوط به ترس از طرد شدن و منزوی شدن، به خصوص در شروع برنامه نویسی، جدی گرفته نشدن توسط دیگران است. این طرد شدن، معمولاً باعث میشود که افراد احساس نادیده گرفته شدن کنند که میتواند در طول زمان نا امنی بیشتری را در آنها ایجاد کند.
مهم است که به خاطر داشته باشید که همه افراد، ارزشی برای مشارکت در جامعه دارند و نباید اجازه دهیم چنین ترسهایی مانع از انجام کارهای بزرگ شوند!
نتیجه
در پایان، درک ترس های مختلفی که ممکن است هنگام تلاش برای یادگیری و شروع برنامه نویسی ایجاد شود، مهم است. با طبیعی دانستن این ترس ها، میتوان با حفظ انگیزه و کاهش اضطراب، در جهت رفع آنها گام برداشت. علاوه بر این، برخورداری از حمایت اعضای خانواده یا دوستان، میتواند در زمان های سخت بسیار ارزشمند باشد. بنابراین با تلاش و تمرین، هر کسی میتواند بر فوبیای خود غلبه کند و به یک برنامه نویس موفق تبدیل شود!
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
دوره های آموزشی برنامه نویسی
انجام پروژه های برنامه نویسی
تدریس خصوصی برنامه نویسی
بیش از 7 سال از فعالیت جاواپرو میگذرد
جاواپرو دارای مجوز نشر دیجیتال از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است
جهت ارتباط مستقیم با جاواپرو در واتساپ و تلگرام :
09301904690
بستن دیگر باز نشو! |