JavaFX یکی از کتابخانه های موجود در جاوا است که برای توسعه برنامه های کاربردی دسکتاپ و همچنین برنامه های کاربردی تحت وب (Rich Internet Applications) مورد استفاده قرار میگیرد. برنامه های کاربردی ایجاد شده توسط JavaFX می توانند در پلتفرم های متعدد از جمله وب،موبایل و دسکتاپ اجرا شوند.
برای توسعه برنامه های سمت کاربر (Client Side) با ویژگی های غنی و جذاب،برنامه نویسان به امکانات مختلفی نظیر کنترل های گرافیکی،وب،اشکال دوبعدی و سه بعدی،ایفکت ها ،انیمیشن و.. نیاز داشتند. کتابخانه های Awt و Swing به تنهایی جواب گوی این نیازها نبودند،در حال حاضر کتابخانه JavaFX پاسخ گوی تمام این نیازهای برنامه نویسان می باشد.به عبارت دیگر JavaFX جایگزین Swing در جاوا برای ساخت برنامه های گرافیکی شده است.البته برنامه نویسان می توانند همزمان در کنار JavaFX به ویژگی های موجود در کتابخانه Swingنیز دسرسی داشته باشند.
JavaFX مجموعه ای غنی از گرافیک و API های رسانه ای را فراهم می کند که نتیجه آن تولید یک برنامه گرافیکی مدرن و زیبا می باشد. JavaFX همچنین رابط هایی را فراهم می کند که با استفاده از آن برنامه نویسان می توانند انیمیشن گرافیکی را با کنترل های گرافیکی ترکیب کنند.
مقایسه ظاهر یک برنامه ساده گرافیکی
این دوره آموزشی JavaFX
ما در این دوره آموزشی مفاهیم پایه و پیشرفته JavaFX را بررسی خواهیم کرد. این دوره آموزشی را برای افراد مبتدی و حرفه ای طراحی کرده ایم.
این دوره آموزشی شامل همه موضوعات کتابخانه JavaFX نظیر موارد زیر می شود:
Fundamentals
2D Shapes
3D Shapes
Effects
Animation
Text
Layouts
UI Controls
Transformations
Charts
JavaFX with CSS
JavaFX with Media
در کل تمام مفاهیمی که از طریق اون می توانیم یک برنامه کاربردی گرافیکی زیبا برای دسکتاپ طراحی کنیم را در این دوره آموزش خواهیم داد.
پیشنیازهای JavaFX
قبل از یادگیری JavaFX و شروع این دوره آموزشی شما باید بر مفاهیم پایه جاوا (Java SE)به خصوص شی گرایی تسلط داشته باشید،چرا که هدف JavaFX پرداختن به بخش رابط کاربری گرافیکی یک برنامه کاربردی است و خود شامل مفاهیم متعددی است و ما دیگر به مفاهیم اولیه جاوا نظیر متغیرها ، حلقه ها، توابع ،شی گرایی و...نمی پردازیم و شما باید از قبل این مفاهیم رو یاد گرفته باشید.ما در سایت خود مفاهیم پایه و شی گرایی جاوا رو آموزش داده ایم .
همچنین بهتره که با یکی از IDE های جاوا نظیر Eclipseیا Netbeans و... آشنایی داشته باشید. استفاده از IDE مورد نظر اختیاری است و فرقی نمیکنه که کدام IDE رو انتخاب می کنید،ما در این آموزش بیشتر کدها رو در Netbeans اجرا می کنیم.
خيلي خوشحالم که با اين سايت آشنا شدم.
فکر مي کنم مطالب زيادي بتوانم بياموزم. و پيشاپيش تشکر. من قدم هاي اول را براي تبديل شدن به يک توسعه دهنده اندرويد برداشتم.